Äntligen säger forskarna- Ta av dig skorna!

Visst är det fantastiskt att vi nu får bevis för det vi känt i våra kroppar men inte kunnat sätta ord på? Att ta av sig skorna, strosa i det våta gräset, vandra vid strandkanten eller ligga naken på en varm klippa. Jag gissar att du som jag mår fantastiskt bra av det. Självklart av olika anledningar men den störta av dem alla, som nu blir känt, är att du får tillgång till jordens elektroner så fort du har hudkontakt med jorden.

Har du tänkt på att det enda däggdjur som har lavinartat ökade tecken på inflammatoriska sjukdomar är människan? Vi har satt på oss skor med isolerande sula. Det har inte våra andra vänner bland däggdjuren.

Medan vi fortfarande gick med skinnskor så hade vi kontakt med jorden. Vi hade därmed fri tillgång till jordens elektroner som balanserade upp våra kroppar.

Så varför inte redan idag ge dig själv en dos med elektroner?

Det enda du behöver göra är att ta av dig strumpor och skor och låta din fot ha kontakt med jorden. Självklart kan du använda dina händer eller någon annan kroppsdel. Det viktiga är att du har hudkontakt.

Det finns material som stänger ute elektronerna. Som plats, gummi, asfalt och trä.

Det betyder att du får ta ett kliv ner från din veranda så att du dricker ditt morgonkaffe ute på gräsmattan med fötterna på jorden eller i gräset, istället för på trätrallen.

Eller att du sätter dig på nedersta trappsteget så dina fötter får vila på stenarna.

Sten är av ett sådant material att det leder elektroner. Så är det även med våra kroppar som till stor del innehåller vatten och mineraler. Det är ämnen som med lätthet kan transportera elektroner.

Så du ser, det krävs så liten åtgärd från j dig själv för att få njuta av kanske världens starkaste antioxidant.

Om du vill utmana dig själv lite mer så är det så givande att ta promenader utan strumpor och skor. Ju fuktigare platser som din fotsula möter upp, ju mera elektroner får du. Jag njuter själv mycket av att jogga på sportfältet när morgondaggen ligger som en ljummen famn för foten. Det lena gräset ger många känslosensationer och det finns inget att vara rädd för som kan ge smärta eller obehag.

Så dagens tips till dej- gör det enkelt, gå ut bara, ta av dej skorna i parken och njut.