Jin Shin/ Healing

Jin Shin/ Healing

Det är en fysisk, mjuk och effektiv behandlingsmetod som löser upp blockeringar som i sin tur ger kroppen utrymme till läkning.

Det är nu snart 20 år sedan jag första gången träffade Derk Loeks från New Mexico. Han blev då min lärare och inspiratör till behandlings metoden Jin Shin. Jag har allt sedan dess haft glädjen och förmånen att behandla mig själv och andra med lyckosamma resultat.

Om du vill boka en tid, använd bokningssystemet som du hittar på hemsidan under fliken Tidsbokning.

Här nedan kommer en beskrivande  text som är inspirerad av Annika Minnbergh och hennes hemsida Fokus på hälsa och personlig utveckling:

Konsten att leva

  1. •Jin betyder Medkänsla
  2. •Shin betyder Livskraft
  3. •Jyutsu betyder Konst

Jin Shin Jyutsu är en högt utvecklad form av akupressur. Det är en lätt och varsam metod som tränger igenom stressnivåer utan att vara invaderande. Jin Shin Jyutsu-behandling är baserad på samma gamla princip i orientalisk energiterapi som akupunktur. I Jin Shin Jyutsu använder vi kraften i fingertopparna med väldigt lite tryck, och det är respektfullt för en persons kropp och själ. Därigenom tillåts energin att undermedvetet nå fram där den bäst behövs. Detta underlättar för energin att cirkulera till det djup som är i obalans, ofta med tillgång till djup som akupunkturen vanligtvis inte når. Genom att möjliggöra för energierna att återfinna sin ursprungsrytm så kan läkning ske när samklang skapas fysiskt, känslomässigt, mentalt och andligt.

I Jin Shin Jyutsu används 26 energipunkter som kontaktas med båda händernas fingertoppar, därigenom finner vi tillbaka till den ursprungsrytm som fanns innan störningar uppstod. Jin Shin Jyutsu är både läkande och förebyggande.

När vi använder båda våra händer så fungerar de som startkablar som väcker det mänskliga batteriet.

Denna metod skapar vitalitet, lugn och harmoni, en verkligt effektiv hjälp att lösa stress.

Metoden kan även användas som självhjälp.